Фритата с тиква и сирене Грюер
Необходими продукти
- • 1 с.л. зехтин
- • 1 малка глава лук
- • 600 г тиква
- • шепа едро нарязани листа градински чай
- • 6 бр. яйца леко разбити
- • 100 г сирене Грюер
Начин на приготвяне
В средно голям тиган с незалепващо покритие се запържва ситно нарязания лук, обелената и нарязана на кубчета тиква и градинския чай до златисто със зехтина, около 10 минути на средна температура. Яйцата и сиренето се смесват в средно голяма купа. Слага се сол на вкус и със сместа се залива запържения лук и тиква. Оставя се за 5 минути на слаб огън, като леко се бърка, докато сместа започне да се стяга. Щом фритата стегне отдолу, но отгоре е все още течна, се запича няколко минути под грил. Оставя се да изстине за няколко минути и се прехвърля в чиния. Може да се нареже на парчета още в тигана. За по силен аромат може да се добави още сирене, може да е и от различен вид.
Рецептата е добавена от angellina на 12 Януари 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.